Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی پهلوانی مدیرکل بهزیستی استان قم در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به خدمات گسترده بهزیستی در عرصه‌های مختلف اجتماعی اظهار کرد: بهزیستی متولی سلامت اجتماعی و یکی از مولودهای پرخیر و برکت انقلاب اسلامی است.

وی افزود: بهزیستی را متولی ارتقای سلامت اجتماعی می‌دانیم و تمام مردم عزیزمان جامعه هدف و منتفع از خدمات بهزیستی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهزیستی علاوه بر حمایت از معلولین به عنوان جامعه هدف خاص خود، به ایتام، بانوان سرپرست خانوار، آسیب‌دیدگان اجتماعی و  بهبودیافتگان موادمخدر نیز خدمات می‌دهد.

مدیرکل بهزیستی قم تصریح کرد: از فعالیت‌های دیگر بهزیستی مراکز مراقبت، درمان و حمایت  است که کار مراقبت موقت و درمان و توان‌بخشی معلولان، سالمندان و افرادی که برای ترک اعتیاد اقدام می‌کنند را انجام می‌دهد و همچنین مراکز اجتماعی‌ که بالغ ‌بر ۲ هزار نفر از کودکان در آن‌ها به طور موقت نگهداری می‌شوند .

پهلوانی عنوان کرد: یکی‌دیگر از خدمات این مجموعه حمایت از خانواده‌هایی است که مشکل مالی در حمایت از فرزندان معلول خود دارند و بهزیستی حمایت‌هایی را در قالب نگهداری افراد در خانواده به افراد نزدیک معلول انجام می‌دهد تا تکریم آن عزیز در خانواده باشد و مسائل عاطفی فرد از بین نرود. همچنین در حمایت از ایتامی که در خانواده نزدیکان آن‌ها نگهداری می‌شوند، حمایت‌های مالی خود را داریم که در ایام کرونا می‌توان به تامین ۸۰ تبلت آموزشی برای این ایتام اشاره داشت.

وی گفت: سازمان بهزیستی با برنامه‌ریزی و ارائه خدمت مشاوره‌های ژنتیک پیش‌از ازدواج، قبل و حین بارداری و هم‌چنین در اجرای طرح رصد ژن‌های معیوب که در استان انجام می‌دهد، تلاش دارد تا با شناسایی خانواده‌های دارای چند معلول و ژن‌های معلول مغلوب و غالب با مشاوره و راهنمایی از موالید معلول جلوگیری به عمل آید.

پهلوانی گفت: همه‌ساله در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، سازمان بهزیستی به‌عنوان دیده‌بان آسیب‌های اجتماعی استان مسئول رصد و برنامه ریزی آن‌هاست که با تشخیص آسیب‌های شایع برنامه‌های خود را به آن سمت می‌برد تا از هرگونه آسیب جدی به جامعه جلوگیری کند.

وی با تاکید بر این‌که اعتیاد از مشکلات و آسیب‌های اجتماعی بسیار بزرگ و مشکل‌ساز است؛ عنوان کرد:  طرح «مداخله فعال در درمان اعتیاد» بصورت آزمایشی در استان قم در حال انجام است که در این طرح، تحلیل وضعیت محلی اعتیاد را برای کل محله‌های استان خواهیم داشت و در این طرح با تبیین درست، ترغیب و تشویق افراد در محله‌های شهر و فضاسازی‌ها، آنها را  به‌صورت تمایلی نه به‌صورت اجباری به سمت ترک اعتیاد فرا می‌خوانیم و هدف از این طرح پاک‌سازی محلی است که موثرتر از پاکسازی فردی است.

مدیرکل بهزیستی قم بیان داشت: در اقدامات اجتماعی بحث اورژانس اجتماعی با خط تلفنی رایگان 123  را داریم که در سال گذشته تیم‌های مداخله اورژانس اجتماعی در بالغ‌بر ۱۲ هزار نفر از موارد اجتماعی متنوع مانند مشاوره، حل مسائل خانوادگی و بعضا اقدام به خودکشی و مسائل دیگر، اقدام فوری انجام دادند. در اورژانس اجتماعی خدمات مختلف دیگری از جمله خانه امن زنان، خانه سلامت دختران و بازپروری و باز اجتماعی شدن دختران آسیب‌دیده نیز ارائه می‌شود.

پهلوانی تصریح کرد: خوشبختانه در سال گذشته با همکاری خوب دولت در دوبرابر کردن اعتبار سازمان بهزیستی موفق شدیم اکثر بدهی‌های سالیان قبل را تسویه کنیم. نسبت به حمایت از مددجویان ۱۷۰ درصد افزایش اعتبارات را داشتیم و تمامی بدهی‌های اقلام، وسایل و خدمات معلولین ازجمله ویلچر، پروتز و ... که مددجویان استفاده می‌کنند را تا فروردین امسال تسویه کردیم.

وی گفت: بهزیستی در ساخت مراکز خدمات خود سالانه بالغ 2۵ میلیارد تومان از کمک‌های خیرین استفاده می‌کند که البته با توجه به حجم جامعه هدف ما و به منظور رفع عقب‌ماندگی‌ها و کمبود مراکز مختلف، نیاز بیشتری به کمک داریم. همچنین با توجه به افزایش ۲ شهرستان به استان قم، اکنون نیاز به احداث مراکز جدید در شهرستان‌های کهک و جعفرآباد داریم تا مردم عزیز برای بهره‌گیری از خدمات بهزیستی این مسیر طولانی را سپری نکنند و در محل سکونت خود خدمت بگیرند. در شهرستان جعفرآباد مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی و اورژانس اجتماعی مستقر شده است و امیداست که به کمک خیرین و حضور آنها در این امر مراکز دیگر احداث گردد.

وی در تشریح تلاش این سازمان برای تهیه مسکن افراد تحت پوشش گفت: در سال گذشته در موضوع مسکن مددجویان 20 واحد روستایی و 50 واحد در سلفچگان با کمک بنیاد مسکن تامین شد. 103 واحد به کمک مجمع خیرین مسکن‌ساز و بنیاد مسکن در اختیار خانواده‌های دو معلول و بیشتر قرارگرفت. پس از ثبت‌نام نزدیک به ۴ هزار نفر از خانواده‌های دارای معلولیت در نهضت ملی مسکن، با همکاری مسکن و شهرسازی در حال تامین اعتبار به منظور حمایت از مسکن این خانواده‌ها هستیم. هم چنین در سال گذشته بالغ‌بر هزار و دویست فقره وام خوداشتغالی به مددجویان دادیم که این افراد از مددجویان بهزیستی و یا افراد بهبودیافته از مواد مخدر بودند.

مدیرکل بهزیستی قم بیان کرد: معاونت مشارکت‌های این سازمان ۳۰۰ مرکز تحت نظارت دارد که ۸۰ مرکز از آن‌ها مؤسسات خیریه دارای مجوز از بهزیستی هستند. در سال گذشته تمامی مؤسسات سطح‌بندی شدند که ۱۴ مؤسسه از آن ۸۰ مؤسسه خیریه، رتبه خیلی عالی را گرفتند که از آن‌ها به‌صورت حضوری و کتبی تقدیر به عمل آمد و ۱۶ مؤسسه رتبه عالی را گرفته‌اند و مؤسساتی که رتبه ضعیف را گرفته‌اند موظف به ارتقای سطح شدند. حدود ۱۵ مؤسسه غیرفعال نیز به‌منظور انحلال یا ادامه فعالیت فراخوان داده شدند و این سطح‌بندی به ارتقای این مؤسسات کمک می‌کند و ما نیز در واگذاری خدماتمان هوشمندانه‌تر عمل می‌کنیم.

پهلوانی بیان داشت: در موضوع فرزندخواندگی افرادی که به بهزیستی سپرده می‌شوند به‌منظور خانواده‌دار شدن آن‌ها سازماندهی صورت می‌گیرد و هدف ما فقط نگهداری از آن‌ها نیست. هم‌اکنون قریب به ۵۰۰ خانواده برای فرزند‌خواندگی ثبت‌نام کرده‌اند و منتظر فرزند از بهزیستی هستند.

وی با بیان این‌که خانواده‌ها اکثراً به‌دنبال موالید جدید سپرده شده به بهزیستی هستند، افزود: در این دوره به دلیل کمبود موالید، ما نسبت‌به درخواست آن‌ها پاسخی نداریم. همچنین اکثر بچه‌هایی که الان به بهزیستی سپرده می‌شوند دارای معلولیت و یا بیماری‌های خاص هستند که نگهداری آن‌ها دارای هزینه‌های بسیار بالایی است.

وی افزود: بهزیستی واحدی تخصصی‌ در موضوع کودکان خیابانی دارد که یکی از فعالیت های آن طرح دوستی با کودک است. بدین‌صورت که با مراجعه به کودک خیابانی و دوستی با او مشکلات و نیازهای این کودک را مطلع شده و اگر موضوع خانوادگی یا مشکلات مالی وجود دارد را بررسی و از او حمایت می‌کند. هدف از این موضوع کمک و حمایت از کودکان کار و همچنین زیباسازی و عاری کردن شهر از چنین آسیب‌ها و مشکلاتی است. بعضا در نتیجه این طرح، کودکان بااستعدادی وجود داشتند که به زندگی عادی خود بازگشتند و برای مثال کودکی داریم که هم‌اکنون در مدرسه تیزهوشان تحصیل می‌کند و آینده خوبی را برای ایشان متصور هستیم و این‌ها همه سرمایه‌های کشور ما هستند.

انتهای پیام/78032

 

منبع: فارس

کلیدواژه: بهزیستی پهلوانی بهزیستی قم فرزندخواندگی کودکان خیابانی آسیب های اجتماعی اورژانس اجتماعی مدیرکل بهزیستی بهزیستی هستند سال گذشته بهزیستی قم خانواده ها آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۰۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پدر مددکاری اجتماعی ایران: تعطیل کردن نمایش خانگی دردی از بحران‌های اجتماعی دوا نمی‌کند

معضلات اجتماعی که دسته بزرگی از مسائل مختلف را در برمی‌گیرند، مدت‌هاست که به بخش گریزناپذیری از پرداخت به واقعیت‌ها تبدیل شده و انعکاس آن‌ها در فیلم و سریال‌ها از ملزومات شکل دادن به داستانی بر مبنای حقیقت محسوب می‌شود. اتفاقی که البته اغلب مورد نقد قرار گرفته و بخشی از شیوع همان معضلات به گردن آن انداخته می‌شود.   اما مصطفی اقلیما پدر مددکاری اجتماعی ایران، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه نظری خلاف این موضوع دارد و معتقد است که نباید بار همه مسائل را بر گردن فضایی مثل نمایش خانگی انداخت، فضایی که بی‌پرده‌تر، از آنچه در جامعه شاهدش هستیم می‌گوید.   اقلیما در گفتگو با جوان آنلاین، در خصوص دخیل بودن رسانه‌های مختلف از جمله شبکه نمایش خانگی در اشاعه معضلی مثل اعتیاد یا مصرف دخانیات که در برخی از آمار به آن اشاره می‌‎شود‏، بیان کرد: زمانی که از یک مسئله اجتماعی حرف می‌زنیم، باید حواسمان باشد که آن معضل یک روزه به وجود نیامده و اشاعه آن به دست کم چند سال زمان نیاز دارد. در واقع نمی‌توان گفت که، چون در فلان سریال بازیگری سیگار می‌کشد، پس او باعث افزایش مصرف دخانیات شده است، بلکه تمام این آثار معلولی از علت اصلی هستند.   او با تأکید به لزوم رفع علت هر معضلی از پایه و اساس آن افزود: در این چرخه اگر به عنوان مثال دزدی را گرفتند، نمی‌توان گفت، چون پلیس حواسش نبود، او دزد شده چرا که تبدیل یک انسان به فردی که دزدی می‌کند در یک لحظه اتفاق نمی‌افتد، بیکاری، گرانی و موارد دیگری هستند که به هم متصل‌اند و در نهایت باعث می‌شوند تا یک نفر دست به دزدی بزند.   در سوی دیگر اگر به من بگویند فردی دو سال است که درگیر اعتیاد شده، من آن را نمی‌پذیرم و مثلا اگر آن فرد ۲۲ ساله باشد، می‌گویم او ۲۲ سال است که اعتیاد دارد چرا که از بدو تولد او تا این سن موارد گوناگونی مثل شرایط اجتماعی، مدرسه، محیط، جامعه و ... در رشد او و سوق دادنش به این سمت دخیل بوده‌اند، تا جایی که او دیگر طاقت نیاورده و درگیر این جریان شده است. به همین دلیل است که قبل از ارائه هر آماری باید ریشه آن را پیدا و حل کرد.   عدم وجود آمار متقن هم یکی دیگر از مواردی بود که اقلیما با اشاره به آن گفت: هر کسی که درباره موضوعی آماری را ارائه داد، قابل قبول نیست و باید دلیل و مدرک داشته باشد چرا که در واقعیت ما به معنی واقعی کلمه آمار دقیقی از اشاعه معضلات مختلف نداریم.   در این میان هر فردی به خودش اجازه می‌دهد تا حرف بزند و آمار بدهد‏، جریانی که در کلِ مملکت ما اغلب به چشم می‌خورد و باعث شده تا هر کسی در هر فضایی پیرامون جریانی که تخصصش را ندارد، نظر بدهد.   مصطفی اقلیما پدر مددکاری اجتماعی ایران، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه   این جامعه‌شناس افزود: گاهی می‌گویند اگر جوانان گرایش بیشتری به سیگار و دخانیات پیدا کرده‌اند، به دلیل نمایش آن در سریال‌ها است، در صورتی که همانطور که اشاره کردم، این انعکاس معلول علت اصلی آن است. یک جوان سیگار می‌کشد، چون بیکار است‌‏، حوصله‌اش سررفته یا درگیر فشار‌های روانی شده که همین جامعه به آن وارد کرده است.   این قیاس هم مثل چسباندن عنوان افسردگی به هر بیماری است که حال خوبی ندارد.   جالب است بدانید هیچ روانشناس و روانپزشکی در زمینه افسردگی به معنای واقعی در ایران کار و تحقیق منسجم نکرده است و از طرفی به هرکسی که می‌گوید حالم خوش نیست، عنوان افسرده را می‌دهند!   این در حالی است که اتفاقا ما چندان افسرده واقعی نداریم، کسی که افسرده است نمی‌تواند بار‌ها با خانواده‌اش بحث کند یا حتی فعالیت خاصی داشته باشد، اما مثل خیلی از موارد‌‏، این عنوان یعنی افسردگی را به هرکسی که به دلایل مختلفی خوب نیست، اختصاص می‌دهند.   اقلیما با بیان اینکه نمی‌شود با پاک کردن صورت مسئله، جلوی مردم را گرفت، عنوان کرد: در ادامه همین جریان است که در خصوص فضایی مثل نمایش خانگی چنین آماری مطرح می‌شود تا بهانه‌ای باشد برای تعطیل کردن آن، اما نمی‌شود جلوی مردم و اشاعه معضلات اجتماعی را به این صورت گرفت و این اقدامات تنها دخالت در کار دیگری محسوب می‌شود.   ما در این موارد به علت‌ها فکر نمی‌کنیم و تنها معلول را می‌بینیم. می‌گوییم نمایش خانگی به بعضی بحران‌ها دامن می‌زند‏، پس باید آن را جمع کرد! غافل ازینکه با این اقدام مشکل را ده برابر کرده‌ایم، زیرا بعد این سوال به وجود می‌آید که اگر مردم این سریال‌ها را نبینند‏، پس چه چیزی را تماشا کنند؟ تلویزیونی را که هیچ برنامه‌ای ندارد و تنها معطوف به خبر و چند برنامه گفت‌‎و‌گو محور است یا ماهواره و رسانه‌های دیگر را؟   مردم نمایش خانگی و سریال‌ها را دنبال می‌کنند، چون قصه دارد و در جایی مثل تلویزیون این اتفاق وجود ندارد.   پدر مددکاری اجتماعی ایران در پایان خاطر نشان کرد: در تمام جوامع با مطرح کردن مشکلات به دنبال حل آن می‌روند‏، این اتفاقی است که باید به آن پرداخته شود نه آماری که در واقع وجود ندارد و یا دقیق و درست نیست. آمار باید برگرفته از تحقیقی مدون باشد نه اینکه بر مبنای نظر یک یا چند نفر شکل بگیرد و ارائه شود.   ما این شکل از آمار را نداریم، چون هزینه زیادی می‌طلبد و امروز استاد دانشگاه و محقق ما‏، راننده اسنپ شده، اما این بودجه در اختیارش قرار نمی‌گیرد، چون اگر بخواهد روی یک موضوع کار کند، باید هزینه زیادی صرف آن شود و وقتی این اتفاق نمی‌افتد، یک نفر صحبتی را مطرح می‌کند و دیگری با اعلام اینکه مثلاً شیوع اعتیاد را بررسی کرده‌ایم آن را مطرح می‌کند.   علاوه بر این ما با آسیب‌های زیادی دست و پنجه نرم می‌کنیم که همه و همه عامل شکل‌گیری معضلاتی مثل اعتیاد‏، بزهکاری و... می‌شوند. در این میان هم اغلب کسی پاسخگو نیست. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بهزیستی آسیب‌های اجتماعی نوظهور را شناسایی کند‌
  • کاهش ۸۰۰ درصدی آسیب های اجتماعی با مناسب سازی زیرساخت ها | ۵۰ خودرو در خدمت گشت فوریت های اجتماعی
  • اجرای طرح‌های ساماندهی حوزه آب و فاضلاب بصورت آزمایشی در روستاهای شهرستان ارومیه
  • دستگاه‌ها در راه‌اندازی مرکز ترک اعتیاد با شهرداری ایلام همکاری کنند
  •  ۷۰۰ خانواده دارای فرزندان چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • فعالیت اورژانس اجتماعی در ۵ شهرستان زنجان
  • پدر مددکاری اجتماعی ایران: تعطیل کردن نمایش خانگی دردی از بحران‌های اجتماعی دوا نمی‌کند
  • ۲ انتصاب جدید در دانشگاه آزاد آذربایجان غربی
  • لزوم هوشیارسازی اجتماعی نسبت به آسیب‌های پیری جمعیت
  • هدفگذاری تامین اجتماعی برای ارتقاء سلامت و رضایتمندی کارگران